Fibonacci yöntemleri, sadece teknik analiz de değil genel olarak matematik ve bilgisayar bilimlerinde sıklıkla kullanılan ve bir çok analiz çalışmasının temelini oluşturan yöntemlerdir. Fibonacci’nin grafik analiz uygulamalarına geçmeden önce kısaca Fibonacci’yi tanıyalım.
Fibonacci, kendisinden önce gelen iki sayının toplamı ile oluşan sayı dizilimidir.1-1-2-3-5-8-13-bir Fibonacci Dizisidir. Üçüncü sırada yer alan 2 sayısı kendisinden önce gelen 1 ve 1 sayılarının toplamından oluşur. Ya da bu örnekteki dizilimi devam ettirmek istersek; yeni gelen sayı 13 ile 8 sayısının toplamı olan 21 olacaktır. Bu dizilim, Leonardo Fibonacci tarafından bulunmuştur.
Fibonacci sayılarının oluşum mantığı çok basit gibi görünse de bize sağladığı faydalar oldukça önemlidir. Mimariden müziğe resimden sayısal analizlere kadar bir çok alanda fibonacci diziliminden kullanılabilir. Çünkü bu diziliminin asıl faydası, dizilimdeki sayıları bir önceki sayıya bölmeniz ile ortaya çıkan sayının giderek altın orana yaklaşmasıdır. Bu altın oranı aramak istediğimizde kendi vücut hatlarımızdan tutun da en dayanıklı mimari eserlere kadar bir çok yapıda bulabilirsiniz. Bu kullanımlarına ilave olarak biz de teknik analizde fibonacci sayılarını ve oranlarını kullanabiliriz.
Bir çok fibonacci oranının olması ile beraber kullanımları da birbirinden farklılık gösterebilmektedir. Yaptığımız grafik analizlerinde fibonacci oranlarının kullanımını sağlayan fibonacci araçları bulunmaktadır.
Bu kurs kapsamında kurulacak olan Whatsapp grubu ile iletişim sağlanacaktır.